Părul – Procesul perfect de spălare.

Cum trebuie să îmi spăl părul? De ce mi se ingrasa parul? Ce produse trebuie să folosesc? De ce acasă nu reușesc să îl întrețin ca la salon? Cât timp las balsamul in păr?

Acestea sunt doar o parte din întrebările legate de modul cum își îngrijesc părul clientele cu care interacționez zilnic în salonul Inad Concept. Din fericire, problemele părului cu tendințe de îngrășare au  rezolvare.

Modul în care trebuie spălat părul este văzut prin ochii lui Dani Voicu ca un proces perfect de spălare a părului pe care îl explica în detaliu mai jos.

Părul se  spală în funcție de cât de des se ingrasă dar ce trebuie să știi este: cum să-ți speli corect părul si ce produse se  potrivesc tipului tău de păr.  Cu aceste informații prețioase pentru părul tău vei reuși să îți speli părul de  maxim două ori pe săptămână. 

Pasul 1.  Piaptănă-ți părul

Primul pas în spălarea părului este pieptănarea lui înainte de șamponare. După ce părul este complet descurcat îl umezești  bine de la rădăcină până la varfuri. Cantitatea corectă de șampon  pe care trebuie să o aplici este aproximativ de mărimea unei nuci .

Pasul 2.  Aplică șamponul

Distribuie șamponul pe toată suprafața scalpului apoi masează încet prin mișcări circulare asigurandu-te că ai degresat toata suprafața scalpului.

Repetă procesul pentru a doua șamponare și masezi șsamponul pe scalp și pe  toată lungimea părului timp de 3-4 minute pentru a acționa produsul.

Notă : Înainte să aplici șamponul pe păr distribuie  uniform în palme cantitatea de produs.

Pasul 3. Clateste parul.

Limpezeste  părul abundent cu apă caldă până simți că ai eliminat tot șamponul din păr.

Pasul 4. Aplică mască sau balsam pentru păr

Tamponează părul cu prosopul pentru a elimina din păr excesul de apă după care aplici masca sau balsamul în funcție de necesitatea părului.

Cantitatea corectă de mască/balsam este în funcție de lungimea și densitatea părului tău. Dacă părul tău este de densitate medie cantitatea suficientă este cat iei pe vârful a doua degete. În cazul în care părul tău este foarte des cantitatea se dublează ( pune de doua ori produsul pe vârful a doua degete) .

Distribuie cantitatea de mască/balsam pe lungime și vârfuri , apoi ia suvițe subțiri din păr și masează până iți simți părul hidratat.

Lasă să actioneze cel putin 5 minute apoi clătește din abundență.

Notă: Uneori este necesar să se aplice atât masa, cât si balsam în situația în care părul este afectat de tratamentele chimice sau este degradat . În aceste cazuri ordinea corecta este să aplici prima dată masca tratament , apoi aplici balsamul pentru a sigila complet cuticula.

Pasul 5 Ștergerea și uscarea părului

Șterge ușor părul cu prosopul fără să freci agresiv, apoi aplică produsele necesare de ingrijire. Produsele de ingrijire le alegi în funcție de necesitățile părului tău și pot fi uleiuri de hidratare sau produse ce ajuta la menținerea coafurii.

 La final, usucă părul în forma dorită.

Dacă respecți acești pași și ești atentă mereu la nevoile părului tău  cu siguranță părul tău va fi frumos și sănătos. 

Gânduri bune, 

Dani Voicu. 

Comments are closed.